Browse By

Vælg en Farve Maling der Passer til din Personlighed

Hvis du gerne vil pifte din bolig på, er der ikke nogen bedre måde at gøre det på, end ved at male den. Når du maler et rum, så sætter du tonen for rummet. Du kan altså virkeligt ændre på, hvordan et rum opleves. Det er vigtigt at kunne lave den slags forandringer i boligen, da det betyder, at du kan give den et personligt præg. En bolig uden personlighed er kold og kedelig. Det er først når en bolig bliver personlig og spændende, at den bliver til et hjem. Hjemmet er det sted, hvor din personlighed eksisterer ligeså meget udenfor din krop, som indeni. En bolig bliver altså til et hjem, når du har formået at sætte dit personlige præg på tingene.

Man kan selvfølgeligt gøre meget for oplevelsen af et rum, ved at vælge møbler og pyntegenstande med omhu. Malerier og plakater på væggene har selvfølgeligt også en rimelig stor effekt. En bogreol med de bøger du bedst kan lide, er også et kraftigt signal. Men alle disse ting blegner i forhold til den effekt, som den rette farve maling har, på oplevelsen af et rum. Farver er utroligt kraftige, og de sætter i høj grad stemningen. Ved at vælge farverne meget omhyggeligt, kan du altså få enorm stor kontrol over, hvordan dit hjem føles og opleves.

Der findes mange forskellige typer og mærker af maling. Det kan sjældent betale sig, at bruge alt for meget tid på at overskue alle de muligheder. Jeg anbefaler i stedet, at du låser dig fast på et godt mærke, som du kan forvente god kvalitet fra. Jeg har kun gode erfaringer med jotun maling, og køber derfor al min maling fra dem. Det er muligt, et jeg kunne spare lidt penge ved at vælge et andet mærke i visse tilfælde: men hvorfor løbe risikoen? Når jeg køber maling fra Jotun, så ved jeg, hvad jeg kan forvente. Det sparer mig altså en masse bekymringer, og jeg har vished for, at jeg vil blive glad for slutresultatet. Når det kommer til typen af maling, så handler det egentligt bare om, at kigge på mærkatet. Køb vægmaling til dine vægge, og gulvmaling til dine gulve. Mere kompliceret er det ikke.

Det er derimod farverne der er vigtige. Når du maler dit hjem, så bør du vælge en farve maling, der passer til din personlighed. Der er mange artikler omkring farveteori og symbolik på internettet.

Overordet set kan vi dog sige, at hvid maling ofte tiltaler personligheder, der går op i elegance og renhed. Orange er farven for dig, der er fyldt med energi og varme. Farven grøn er til dig, der elsker naturen og generelt er generøs. Du kan med garanti finde en farve – eller flere – der passer til lige præcis din personlighed.