Browse By

Sådan Ville Jeg Opføre Mig i et Reality Program

Jeg må tilstå, at reality tv programmer er noget jeg brokker mig rigtigt meget over, men samtidig slet ikke kan få øjnene fra. Det er lidt en underlig situation, hvor jeg himler med øjnene over hvad der foregår inde i fjernsynet og hvor ligegyldigt det er, samtidig med at jeg hungrer efter at se det næste afsnit, så jeg ved hvad der kommer til at ske.

Når nu man ser så mange af disse programmer som jeg gør, så kan man ikke lade være med at sætte sig selv i deltagernes sted. Hvad ville jeg have gjort, hvis jeg var i den situation, der lige nu udspiller sig i fjernsynet? Sjovt nok er det oftest meget nemmere at træffe gode beslutninger, når man sidder stille og roligt i sin sofa, og ser andre mennesker opføre sig tosset på skærmen. Men ville man kunne bevare roen og overblikket, hvis man stod i deres situation? Det er svært at sige, men det ville nok i hvert fald slet ikke være så nemt!

Jeg har aldrig meldt mig til et reality program, fordi jeg tror min bedste ven har ret, når han siger at ”den eneste måde at vinde på er ved ikke at deltage”. Men alligevel har jeg gået og tænkt i, hvad jeg ville gøre. Jeg tror han har ret i, at producenterne ville skabe drama og problemer, også selvom man opførte sig så eksemplarisk som muligt. Du kan ikke bare bruge en god strategi og blive venner med alle: det er nemlig ikke godt TV. Så de ville finde en måde at lave rav i den.

Men hvis de har tænkt sig at snyde på den måde, så kan jeg vel gøre det samme? Min seneste fantasi om reality tv er, at erklære krig mod producenterne. Når man er med i programmet er det sikkert endnu nemmere at se hvor kunstig hele denne ”reality” er. Hvad hvis man gjorde alt hvad man kunne for, at lade seerne opdage dette også? Forstil dig hvis man ”kom til” at slå hul i nogle MDF plader, som alle troede var en solid mur. Eller hvis man selv filmede nogle af de ting, der foregik bag kulisserne, og så delte dem anonymt på de sociale medier? Det kan godt ske man ikke ville vinde konkurrencen inde i programmet: men den rigtige taber ville være dem, der havde fundet på det hele, og prøvet at fremstille det som virkeligheden.

Jeg har ikke helt gjort op med mig selv endnu, om jeg rent faktisk kunne tænke mig at gøre det til virkelighed. Men vi får se! Nu ved jeg i hvert fald hvordan jeg ville opføre mig i et reality program, og jeg tror faktisk det kunne være ganske underholdende.