Browse By

Sådan Vælger du en Bil Med Personlighed

At skulle vælge en ny bil kan være en enorm opgave. Der findes hundredvis af biler at vælge imellem, og de har hver især en helt masse faktorer man skal veje op imod hinanden. Den ene bil er lidt mere benzin-økonomisk end den anden, men har en mindre benzintank. Den anden har virkeligt komfortable sæder, men ikke særligt meget plads på bagsædet. Det er svært at jonglere alle disse forskellige fordele og ulemper, og forsøge at holde ting op imod hinanden, der rent logisk ikke har noget med hinanden at gøre. Hvordan skal man dog vælge? Der er rigtigt mange der giver op her, og bare ender med at købe den første og bedste bil der ligger indenfor budgettet. Det har dog en tendens til at føre til fortrydelse.

Så jeg vil i denne artikel foreslå en helt anden måde at vælge sin bil på. Hvis du har nogle specifikke krav, så skal du selvfølgelig holde dig til dem. Men hvis du er ligesom mig, så indskrænker dine specifikke krav ikke udvalget af biler specielt meget: der er stadig et par hundrede forskellige biler der kan køre langt på literen og findes i farven rød…

Så tricket er nu, at vælge din bil ud fra bilens personlighed. Jeg ved godt, at det lyder lidt sært, men lyt nu med. Der er rigtigt mange beslutninger vi træffer hver evig eneste dag, der indebærer ligeså mange og forvirrende faktorer, som den her beslutning om hvilken bil vi skal vælge. Grunden til at vi ikke er (alt for) overvældede til daglig er, at vi lader vores intuition tage styringen her. Når vi bliver introduceret til en fremmed person, så danner vi os lynhurtigt et indtryk af deres personlighed. Nogle gange er vi forkert på den, men rigtigt ofte rammer vi faktisk overraskende tæt på hvordan de virkelig er. Det er denne intuition der gør det muligt for os, at træffe avancerede beslutninger med relativ stor præcision, uden at vores hjerner brænder sammen.

Jeg har fundet ud af, at jeg kan aktivere de samme mentale netværk, når jeg kigger på biler. Jeg kan spørge min intuition til råds, ved at tænke på bilen som en person. Når jeg først kigger på bilen, så spørger jeg mig selv ”hvordan opfører denne bil sig?”, og jeg får et svar tilbage fra min mavefornemmelse. Måske jeg kigger på en Ford, og får fornemmelsen af, at den er ridderlig: den er galant og behandler sine passagerer godt. Den næste bil jeg kigger på kunne være en Toyota, der emmer af maskulinitet og styrke. Det er stadig svært at sammenligne på et logisk plan, men igen er det bare at spørge mavefornemmelsen til råds: vil jeg være mest glad for, at have den galante Ford eller den stærke Toyota i mit liv?

Jeg endte med at vælge den ridderlige Ford, og gik derfor på nettet for at lave en prissammenligning på brugt Ford. For mig at se, har de brugte biler faktisk mere personlighed, end de nye har. Det skinner stærkere igennem, når først bilen har kørt sine første kilometer.