Browse By

Sådan skaber du plads i budgettet

Måske er du på SU eller ved at spare op til lejlighed, hus eller noget helt tredje. Hvis du kan matche indtægter med udgifter, er det fint de fleste af månederne, men når der kommer ekstra udgifter, fordi du mangler ny jakke kan det være svært at finde pengene i et stramt budget. Vi giver her hverdagstips til at spare penge, så du kan lægge til side, når der er brug for lidt nyt.

 

Tilbudsjagt

Det kan virkelig betale sig at kigge butikkernes tilbudsaviser igennem, hvis du ikke allerede gør det. Det betyder, at du ikke helt selv bestemmer hver dag, om det er oksekød eller kylling til aften, men tilbuddene kan også give nye ideer til mad. Mød også op i butikken og find tilbudsrækken i den fysiske butik, da der kan være varer, som er tæt på at udgå. De er ofte sat rigtig meget ned i pris. Bliv dog ikke fristet af de mange gule skilte. Køb kun det som du har brug for, selvom det er under halv pris.

 

Vegetardage

Kød er dyrt, og det er ikke nødvendigt hver dag. Prøv at skær ned på kødet og indfør vegetardage. Hvis det ikke er dig, så kan du også bare putte mindre kød i dine retter og spis godt med rodfrugter til i stedet. Hvis du først vænner dig til det, bliver det naturligt for dig.

 

Cykel

Hvis du har en overkommelig afstand fra dit hjem til dine gøremål, så snup cyklen i stedet for bil eller offentlig transport. Det er langt billigere og giver tilmed motion. Det er nok svært at motivere sig til at gøre det hver dag, men hvis du lover at belønne dig selv med at erstatte de hullede bukser med et par nye fra G-star, så hjælper det nok på det.

 

Caféstop

Det er super hyggeligt at gå på café og spise ude, men det er også dyrt. For tyve kroner kan du fx købe en mælkeskummer i en tier butik i stedet og lege barista derhjemme. Invitér dine venner hjem, hvis det er muligt og split om indkøb til mad. Det er også super hyggeligt at lave mad sammen. Hvis I alligevel vil have noget mad udefra, så prøv madspildskonceptet, hvor man om aftenen kan hente restaurant mad til billige SU-venlige priser.

 

Find synderen hver måned

Hvis du har et dyrt mobilabonnement, en bruger på Netflix eller på anden vis sender penge af sted hver måned, så overvej hvor meget du egentlig benytter dig af det. Får du fx brugt alle GB data tilknyttet dit mobilabonnement? Hvis ikke så se dig om efter noget billigere. Det kan godt være, at du skal skifte forhandler. Det samme med forsikringer. Se efter de konkurrencedygtige, og du kan nemt skrælle hundrede kroner om måneden af.