Browse By

Sådan Reparerer du Stenslag Hurtigt og Effektivt

Når du bliver ramt af stenslag, så vil du naturligvis gerne reparere dem. Spørgsmålet er, hvordan man gør dette på en hurtig og effektiv måde. Det første man skal huske, når det kommer til stenslag reparation er, at der findes to forskellige slags stenslag: stenslag på bilruden, og stenslag andre steder.

Når stenslaget sker et andet sted end bilruden, så er det typisk malingen det går ud over. Her ville det være udendeligt dejligt, hvis man bare kunne spraymale bilen på det sted stenen nu har ramt, og så ellers komme videre med sin dag. Men det kan man desværre ikke bare gøre: det vil aldrig være særligt pænt, og holdbart er det helt sikkert heller ikke. Men med den rette viden og de rette værktøjer, så kan det faktisk lade sig gøre, og du kan få et rigtigt pænt slutresultat.

Lad os starte med at få en forståelse for, hvor stenslaget kommer fra. Stenslag er nemlig ganske almindelige, og man kan få dem af at køre på en helt almindelig god vej. Hvis bilen foran dig kører over en lille sten, så er der altid en risiko for, at den bliver kastet lynhurtigt bagud, og rammer din bil. Ikke bare har stenen god fart på: din bil kører jo samtidig imod stenen! Det betyder at den samlede hastighed din bil bliver ramt med, er summen af din egen kørehastighed og den hastighed stenen flyver med. Eftersom stenen rammer med så høj en hastighed, så kan den let forårsage alvorlige skader på overfladen af din bil. Når den hårde sten rammer maling, så tager den et stykke af malingen af. Nu er der altså et lille hul i malingen: og det er et stort problem, for malingen er nemlig med til at beskytte bilen. Hvis du ikke gør noget ved et stenslag, så risikerer du at bilen rammes af rust der, hvor den ikke længere er beskyttet af lakken, og at denne rust spreder sig til resten af bilen. Den ujævne overflade kan også nemt tiltrække snavs og skidt, som kan være umådeligt svært at fjerne igen.

Det første du skal gøre, for at reparere stenslaget er, at vaske området godt og grundigt. Brug meget gerne en god og ren bomuldsklud. Du kan også bruge noget særligt sandpapir til, at udjævne overfladen. Derefter skal du vokse området omkring stenslaget, men sørg endelig for at der ikke kommer voks ind i selve hullet. Dryp derefter en meget lille dråbe maling ind i stenslaget, som svarer overens til resten af bilen. Lad malingen tørre, og polér derefter området.

Hvis det er ruden der er ramt, så vil jeg anbefale at få en professionel til at kigge på det. Hvis du kører en BMW, så kan bmw service typisk klare den slags. Andre biler har også deres egens service centre, der kan håndtere stort set alle problemer.