Browse By

Sådan Går du Fra Middelklassen og Helt Til Tops

Vi hører konstant om, at middelklassen vokser i Danmark, og at det er noget vi alle bør fejre og være glade for. Det er da også meget godt, og jeg er selvfølgeligt glad for, at de fattigste i samfundet nu har muligheden for at forbedre deres situation, og trænge ind i den klasse, som de fleste af os befinder os i. Det er et enormt spring i livskvalitet, så det skal da fejres.

Men hvad hvis man drømmer om mere? Hvis man er træt af, at være en gennemsnitlig borger, der sidder fast i middelklassen for evigt?

Først og fremmest må man bevæge sig ud over den skam, som let kan være forbundet med at have disse drømme, når man er vokset op i det danske samfund. Vi danskere har længe haft en tendens til at pege fingre af dem der drømmer stort, og kalde dem grådige eller urealistiske. Det danske samfund forsøger at presse os ned i den samme form: én stor og glad middelklasse, hvor ingen skiller sig ud.

Men husk på, at bare fordi det er sådan de fleste danskere tænker, så betyder det ikke, at de har ret. Det er ikke objektivt ”bedre” at glæde sig over sit middelklasseliv og ikke have større ambitioner, end det er at være rastløs og have vilde drømme. Vi mennesker er alle forskellige, og vi oplever verden ud fra vores egen subjektive vinkel. Du skal derfor ikke holde dig tilbage fra at have ambitioner om at springe ud af middelklassen og nå helt til tops! Du skal bare være opmærksom på, at mange vil ryste på hovedet af dig, og måske endda forsøge at holde dig tilbage. Men hvis du kan acceptere det, så er du allerede godt på vej.

For at gøre dette nemmere, så anbefaler jeg dig at arbejde på hvordan du opfattes. Hvis du klæder dig som en middelklasse dansker, kører rundt i en middelklasse bil og omgiver dig med middelklasse mennesker, så vil du nemt komme til at sidde fast.

Så køb dig et jakkesæt, og brug det ofte. Opgrader din bil til en Mazda 2 eller noget i samme klasse. Forestil dig hvordan du ser ud, når du når toppen, og begynd at klæde dig på den måde med det samme.

Derefter skal du finde de mennesker, der ikke forsøger at holde dig tilbage. De findes derude, og du kan let finde dem hvis du ved hvordan. De har nemlig en hel del fællestræk: eksempelvis er de typisk ikke fans af, at arbejde for andre. Så find grupper med iværksættere og freelancers, og dan nye venskaber der, hvor I kan hjælpe og støtte hinanden i jeres ambitiøse mål. Hop i jakkesættet, kør hen til disse arrangementer i din Mazda, og dan forbindelser med andre, der har samme mål som dig: det vil gå hurtigere end du tror!