Browse By

Sådan Finder du Mere Energi og Overskud i Hverdagen

Det er fælles for alle mennesker, at de kun har 24 timer i døgnet, at gøre brug af. Det er på den måde en af de mest fair former for ressourcer, der eksisterer her på jorden: ingen er rigere end andre, når det kommer til mængden af tid, vi har i løbet af en dag. Alligevel ser det dog ud til, at nogle mennesker får langt mere ud af deres tid, end andre gør.

Det kan være frustrerende at høre om alle disse succesfulde mennesker, der opfinder fantastiske ting, starter firmaer der laver millionvis af kroner, eller som bidrager til verden med teknologiske gennembrud. De har den samme mængde tid til rådighed som dig, og de formår at bruge den til at gøre en forskel. De fleste af os bruger den tid foran fjernsynet, hvor vi ser et eller andet ligegyldigt. Det er ikke fordi vi ikke har ambitioner og drømme om, at gøre mere med vores liv og tilværelse. Men der er simpelthen bare ikke energi og overskud til det: efter den 8 timer lange arbejdsdag føler vi os drænede, og har bare lyst til at slå hjernen fra ind til vi kan komme i seng, og så gentage hele processen i morgen.

Man kan fristes til at tro, at de rige og succesfulde måske ikke har haft et arbejde, og derfor har haft masser af både tid og overskud. Men det er ikke rigtigt: læs deres biografier og du vil se, at de arbejde hårdt og intenst på at opfylde deres drømme, samtidig med at de arbejdede fuld tid på et arbejde for at sætte mad på bordet, og måske endda jonglerede familielivet oveni det. De fleste kender sikkert også nogle mennesker, der har rigeligt med fritid, men stadig virker energiløse og fortabte. Hvis det eneste der var brug for var mere tid, og mindre arbejde, så burde alle arbejdsløse i landet jo være i fuld gang med at lancere geniale apps, nye sociale platforme og virksomheder der tjener milliarder. Men det er sjældent det, der sker.

Det er ikke mere tid du har brug for. Det er mere energi. Eller rettere: du skal holde op med at spilde den energi du har, på ligegyldige ting, så du kan bruge den på noget fornuftigt og meningsfyldt. Når en energikonsulent tager ud til et hus, for at gennemgå det og udfærdige et energimærke, så leder han ikke efter måde at få mere energi ind i huset. Han leder efter de steder, hvor energi forlader huset på uheldig vis. Det samme gør sig gældende med os mennesker: vi behøver ikke spise en særlig energirig kost, eller fylde os med kaffe. Det vi har brug for er at identificere hvor vi spilder energi lige nu, og så løse det problem. Hvis du har brug for hjælp til at finde disse ting, så kan en psykolog eller coach agere en form for energikonsulent for menneskehjernen. Du kan også meditere, og derved observere hvilke tanker der går igennem dit hoved, og hvordan det påvirker din følelse af velvære og overskud.