Browse By

Populære tøjmærker du ikke vidste var danske

Dansk tøj

Selvom du oftest shopper lægger du ikke til mærkerne, eller hvor de kommer fra, f.eks. er  Wood Wood et mærke, som overhovedet ikke lyder dansk. Det er oftest sådan, at man bare tænker, at de fleste mærker ikke er danske. Alt andet end dansk, hvorfor?  Faktisk er ret mange af de kendte tøjbrands danske og nogle har bl.a. vundet en prestigefyldt pris i Storbritannien. Forneden får du en oversigt og en beskrivelse af nogle brands, som f.eks. Wood Wood som du ikke vidste var danske.

 

Wood Wood

Wood Wood blev grundlagt i 2002 og er baseret i København i Danmark. Wood Wood har butikker i Berlin, Århus og København.

Wood Wood er ejet af Karl-Oskar Olsen og Brian SS Jensen. De voksede op med graffiti og gadekulturen og fik idéen til at lave unikt men også streetwear tøj. I dag er Wood Wood førende og har internationale kunder. Wood Wood blander high-fashion, sport og streetwear med den unge kultur.

 

Day Birger et Mikkelsen

Day Birger et Mikkelsen er et dansk international tøjfirma. De har hovedkontor i Kongens Nytorv i København. De er altså også baseret i København som Wood Wood. Desuden har de også afdelinger i Odense og London. Firmaet blev grundlagt i 1997 af Keld Mikkelsen og Malene Birger. Malene Birger forlod dog firmaet i 2002.

 

 

Selected Homme & Selected Femme

Selected er et dansk tøjmærke, der produceres af den jyske tøjkoncern Bestseller, Bestseller ejer bl.a. også Vero moda og Only. Selected blev først indotruceret i 1997 som et herremærke inntegreret i Jack & Jones. I forhold til Wood Wood er Selected et brand der er ejet af en større tøjkæde, hvorimod brandet Wood Wood er et enkelt firma for sig selv.

I 2008 startede de at producere kvindetøj også.

 

2nd DAY

2nd Day er ejet af Day Birger et Mikkelsen dog har dette mærke en stor fortjeneste for sig selv også. Igen er dette mærke til modsætning for Wood Wood ejet af en større virksomhed.

2nd Day producerer unikt tøj til kvinder i den dyre ende. Mærket breder sig hurtigt De har stor fokus på denim, læder og skrædderarbejde. Ligesom Wood Wood har de et bestemt fokus på nogle værdier. Tøjmærket er delt op i jeans og ”ready to wear”.

 

InWear

InWear blev grundlagt i 1969 og også i København, som Wood Wood og de andre tøjkæder. InWear er blevet skabt som et modemærke for cool city-piger med et feminint, urbant og stærkt look. Det er faktisk lidt ala. Wood Wood. Brandets ikoniske stil blev hurtigt en stor succes og definerer stadig InWear.  InWear ejes af den danske modevirksomhed DK Company, men blev oprindeligt stiftet af IC Group. InWear er som de andre, undtagen Wood Wood og Day Birger et Mikkelsen, ejet af større virksomheder.