Browse By

Køb vin af verdens fornemste grønne drue

Hvis vin har et særligt potentiale. Den er næsten altid ledsager til de lette forretter på menuen. Men en god hvidvin egner sig også glimrende til velkomst ved særlige lejligheder. Og på lune sommeraftener er hvidvinen en af de mest yndede. Et glas klølig hvidvin på terrassen en sommeraften, det er noget af det bedste. Her er Chardonnay den måske mest kendte, men der er mange gode hvidvine at vælge imellem, som egner sig til det hele.

En virkelig ædel grøn drue med stor smagskompleksitet, er Riesling. Riesling er måske mest kendt fra Tyskland, og havde i halvfjerdserne og firserne ikke det allerbedste rygte. Men det må man sige er fortid i dag, hvor Riesling lægger drue til nogle af de fineste hvidvine i verden. Denne drue hører til de aromatiske sorter, som indeholder en mængde meget let genkendelige aromaer. Det gør at man altid kan genkende en Riesling, når man smager den.

En drue med traditioner

Riesling kendes helt tilbage fra 1400-tallets Tyskland. I 1800-tallet var den respekteret på højde med blandt andet Champagne, men under de to verdenskrige blev store dele af de bedste vinområder i Tyskland ødelagt. Herefter gik mange årtier, før vinen igen fandt tilbage til den gode kvalitet, vi kender i dag.

En del husker måske stadig Liebfraumilch, som et symptom på de knap så gode år for Rieslingen. I dag er der sket mange gode ting, som gør at vinen igen har en betydelig rolle at spille, takket være sine fantastiske karakteristika. En hvidvin, der egner sig til de fleste, lette forretter. Og samtidigt er ganske fortræffelig solo, for eksempel på en lun aften i haven eller på cafeen.

Smuk og lækker

Både farve og smagsindtryk af Riesling er i den absolutte top-kategori blandt hvidvine. Her er tale om en klassisk druemed stor smag og fylde, samt en skøn, gyldengrønlig farve, der glimter smukt i glasset. Om det er til maden eller på terrassen, så er denne vin altid lækker og let at genkende, selv for folk, der ellers ikke er vinkendere. En Riesling går man sjældent fejl af.