Browse By

Kæledyr på budget

Kender du til, at dine børn tigger og beder om at få et kæledyr, eller føler du dig ensom, når du træder ind ad døren, fordi der ikke er nogen hjemme til at hilse på? Mange danskere vælger ikke at holde kæledyr. Utallige grunde til dette kan nævnes, men gengangerne er ikke til at komme udenom.

Budgettet er stramt, og din holdning er, at et kæledyr er det sidste væsen på denne jord, der skal bestemme, om dine resterende måltid måneden ud skal bestå af havregrød og vand. Dog plager børnene stadig bedende hundeøjne, og du overvejer alle mulige løsninger du overhovedet kan komme i tanke om, fordi du selvfølgelig elsker dine børn og ikke kan stå for deres charmerende plageri. Du synes dog alligevel det er noget pjat, men undersøger nu de mange muligheder i kæledyrenes forunderlige verden.

 

Den første tanke, der selvfølgelig popper op i dit hoved, er hunden. Hunden er det klassiske valg af kæledyr, og det er da heller ikke uden grund, at mange danske familier nyder godt at hundens samvær. Dog er dyret i den høje ende af prisklassen, og hvis du stadig har formået at stå fast ved dit standpunkt om, at et eventuelt kæledyr ikke skal tage din ugentlige luksusbøf fra dig, så bringer jeg her nogle billige bud, som hverken kræver en tyk pengepung eller alverdens tid som kun pensionister er i besiddelse af.

 

Katten

I dine overvejelser må du simpelthen ikke glemme katten. Katten er FANTASTISK, da den formår at underholde sig selv, og ikke kræver de daglige gåture som en hund naturligvis vil kræve. Ungerne kan stadig lege og hygge sig med katten, men for det meste af tiden passer den sig selv. Alt du behøver at gøre er blot at stille skålene med mad og vand frem. Billig kattefoder og eventuelle legesager finder du til fornemme priser og kvalitet hos Royal Canin, der netop tilbyder alt fra foder til fancy kattebakker mm.

 

Skildpadden

Måske bliver du overrasket over at læse dette dyr som en af mine foretrukne valg inde for kæledyrskategorien, men tro mig, der er mange skjulte fordele ved dyret i paddefamilien. Ungerne vil uden tvivl fascineres, da det ikke er mange af deres kammerater, som huser en skildpadde i deres hjem. Padden er billig i drift, den larmer ikke, men bedst af alt, så er den super nem at vedligeholde og efterlader sig ikke en masse pels og hår i hele huset. Jeg vil kraftigt opfordre til at læse grundigt op på lektien inden et eventuelt køb af et hvilket som helst kæledyr, da det ville være forfærdeligt at stå i en situation, hvor der enten ikke er tid nok til at tage sig af dyret, eller det viser sig, at budgettet simpelthen ikke kan bære et ekstra væsen i husstanden. Husk, at et kæledyr gerne skulle føles som et ekstra familiemedlem.