Browse By

Lær at skrælle en banan & lær om opbevaring af mad

Bare fordi du altid har gjort noget på samme måde, er det ikke sikkert, det er den bedste metode. Dette gælder især i køkkenet. De fleste af os tilbereder og opbevarer mad på følgende seks klassiske måder. Og de fleste af os gør det helt forkert.

1. Opbevaring af friske urter

Hvis du opbevarer friske krydderurter (som f.eks. basilikum, persille og koriander) i den plastikpose eller beholder, de kom i, kan du være stensikker på, at de bliver sjaskede og rådne.

I stedet skal du skylle krydderurterne i en salatslynge, lægge dem på et håndklæde og duppe ekstra fugt væk.

Derefter skal du stille dem i et syltetøjs- eller drikkeglas med 2-3 cm vand i bunden ligesom en buket blomster.

Hold basilikum ude af køleskabet for at undgå, at bladene bliver sorte. De andre urter vil klare sig fint derinde, hvis du dækker dem løseligt med en plastikpose.

Det er vigtig at du opbevare dem rigtig, da de så beholder deres vitaminer længere og det er jo perfekt når der skal laves smoothies i din blender eller juicer.

2. Opbevaring af konserves

Når du åbner en dåse bønner, er der altid nogle stykker, der sidder fast i bunden. Og så bliver du nødt til at nå derned med en ske og få hånden dækket af bønnesaft.

Løsningen er at stille dåserne på hovedet i køkkenskabet. Alt indholdet vil lægge sig mod låget, så det hele glider lige ud, når du åbner dåsen.

3. Skrælning af bananer

Sommetider, når du skræller en banan oppefra og ned, kan du få en stædig en, der bare ikke vil revne. Så ender du med at smaske enden helt sammen, før du endelig tager en snittekniv i brug.

Men tag det her i betragtning – Aber skræller bananer nedefra og op. Og siden de er eksperterne her, skal vi så ikke følge deres eksempel?

Du skal bare vende bananen på hovedet og knibe enden, til skrællen revner.

4. Afrivning af stanniol

Hver gang du river et stykke stanniol af, kommer hele rullen flyvende ud af kassen, og ruller meget mere af end du har brug for. Resultatet er et stort sammenkrøllet rod.

Men hvis du tjekker enderne af kassen, vil du se små perforerede flipper, hvor der står “tryk her.” Tryk dem ind.

Flipperne hægter sig fast i enderne af rullen og skaber en fiks holder, der holder rullen i kassen, når du trækker stanniolen ud. (Det samme gælder for plastfilm.)

5. Skrælning af kartofler

Når du skræller kartofler med en kniv eller skrællekniv, ender du nok med at tage noget af kartoflen af sammen med skrællen, hvilket giver mere spild, end du nok ville foretrække.

Men der er en anden måde at gøre det på – Vask kartoflerne som sædvanligt, og skrub en bane hele vejen rundt om midten af ​​hver kartoffel.

Kog dem, til de er næsten færdige (men ikke så bløde, at de begynder at falde fra hinanden) og kom dem så i et dørslag, mens du fanger vandet i en anden gryde.

Skyl kartoflerne i koldt vand og træk skindet af med fingrene. Så skal du bare komme de skrællede kartofler tilbage i det varme vand for at koge dem færdige.

Du kan se, hvordan det går til, i denne YouTube-video fra lifehacker Dave Hax.

6. Rengøring af mikrobølgeovnen

Du ville sandsynligvis foretrække en tur til tandlægen frem for at skulle skrubbe det klistrede stads af indersiden af ​​mikrobølgeovnen.

Gør arbejdet lettere ved at varme en gennemblødt svamp i mikrobølgeovnen i omkring et minut. Dampen fra væden vil hjælpe med at løsne alle de fastklumpede skorper, så du nemt kan tørre dem af.

Og desuden vil varmen slå bakterier ihjel, der ligger og lurer i svampen.