Browse By

Gode råd til et godt middagsselskab

Fredag eller lørdag aften er gode dage at holde middagsselskaber på. Så kan man nyde selskabet og sove længe til næste dag, uden at bekymre sig om at skulle tidligt op på arbejdet. Men når man selv skal stå for middag, så kan der ligge et uvant pres. Men hvis du gerne vil skrue op for hyggen og være vært for et succesfuldt middagsselskab, så læs med her. 

Der findes ikke nødvendigvis én opskrift på et vellykket middagsselskab, for det kommer meget an på dig selv, dit selskab og hvad I kan lide. Men god mad er altid en god start, når man taler om middagsselskaber. Og hertil kan man i forlængelse også tale om dekoration af middagsbordet. Med dekorative dækkeservietter, lidt lys og eventuelt blomster, kan man tage en almindelig middag og løfte det op på et helt andet niveau.

Planlæg aftenen

Man kan næppe gå forkert, hvis man planlægger aftenen forud. Jo mere forberedt man er, jo bedre et middagsselskab kan man nyde. Hvis du selv skal stå for hele menuen, så køb ind på forhånd og forberede nogle af de ting, der godt kan tåle at vente med at blive spist.

Når det kommer til dekoration, så kan du med fordel også forberede dækkeservietter, bestik og tallerkner på bordet. Du kan endda sætte små navneskilte op for at give hver en gæst en specifik siddeplads. Det kan både skabe mere orden og få gæsterne til at føle sig ekstra specielle.

Planlæg aktiviteter

Når maden er spist og tallerkenerne står tomme på alle dækkeservietter, så er det tid til en aktivitet, hvis man er til den slags. Naturligvis kan man også slutte af med en lille dessert og gode samtaler, men man kan også få gæsterne til at huske middagen i lang tid fremover ved at planlægger nogle sjove aktiviteter.

Du kan planlægge aftenen til mindste detalje, både når det gælder dekoration, mad og aktiviteter. Men i sidste ende, så er det selskabet der betyder mest: så glem ikke at nyde maden og selskabet med gode og meningsfulde samtaler. I sidste ende er det ikke dækkeservietter, man husker, når man tænker tilbage, selvom de kan se flotte ud.