Browse By

Find god rådgivning om gæld online

Rigtigt mange danskere har et eller flere lån, som de betaler af på hver måned. Det er der sådan set ikke noget galt i, for hvis man kan klare afdragene, så kan der være meget god fornuft i at låne til en ny bil eller en bolig. Der, hvor der kan opstå problemer, er, hvis man har mange forbrugslån oven i, til høj rente, og man har svært ved at afdrage på dem alle. Man kan godt komme til at miste overblikket, hvis man har lån mange steder. Her kan god rådgivning muligvis hjælpe.

En dygtig gældsrådgiver kan gå ind og skabe overblik over de mange lån, og måske komme med forslag til, hvordan man for eksempel får renten ned, så man kan få en lettelse på afdragene. Man kan også få hjælp fra en gældsrådgiver til at sammenlægge de mange lån til et lån med en lavere rente, og dermed også reducere udgifterne til de månedlige afdrag. Det er ikke sjovt at have sat sig for stramt, fordi man har lånt lidt mere end der var dækning for. En gældsrådgiver kan muligvis hjælpe med at skabe lidt mere luft i økonomien.

Pas på med forbrugslån

Mange havner i en gældsfælde, fordi de har taget mange små forbrugslån. Det enkelte lån ser måske meget overskueligt ud. Men når der kommer mange af dem, så kan ens privatøkonomi komme under pres. Renterne på forbrugslån er ofte også højere end på andre lån, som for eksempel boliglån, så de månedlige udgifter kan pludselig vokse til det uoverskuelige. Vær forsigtig med forbrugslån. Hvis der er noget du går og drømmer om, så spar op i stedet. Det vil sikkert også være et af de råd, du vil få, hvis du opsøger en gældsrådgiver.

Se på dit forbrug

Når man skal have styr på sin økonomi, så er det nødvendigt at vide, hvor meget man bruger hver måned til mad, tøj, el og varme. Man kan opstille et regnskab og så se, hvor meget der bliver tilbage, når de nødvendige faste udgifter er betalt. Dette kan en gældsrådgiver også hjælpe dig med.