Browse By

Find en god biografi hos boghandleren

Der er så mange spændende personer i denne verden. Både nulevende og afdøde. Mennesker, som har oplevet fantastiske ting eller gjort store bedrifter. Eller som måske bare virker tiltalende og indbyder én til at lære dem nærmere at kende. Heldigvis skrives der stadig bøger om den slags mennesker. Ja, om alle mulige slags mennesker faktisk. Og det er altid spændende at læse om en person, som er noget særligt. Vi er jo i virkeligheden alle noget særligt.

Der sælges mange biografier om berømte skuespillere og politikere i Danmark. Mennesker som vi alle kender, men alligevel ikke kender til bunds, bliver hovedpersoner i biografier, hvor vi kommer dybere ind og får en fornemmelse af hvem de i virkeligheden er. Den slags bøger kan du finde mange af hos Bog&Idé. Og der er mange timers spændende læsning i dem alle sammen. Det er rart at sætte sig til rette i en god stol og læse en spændende bog om en person man interesserer sig for.

At spejle sig i andre

De mange biografier om spændende eller markante personer er meget givende læsning. Vi ser deres liv rullet ud og spejler os i personernes succeser og ulykker. Man kan lære meget om sig selv ved at læse om andre. Det er vel egentlig ikke så underligt. I bund og grund gennemlever vi alle de samme kriser og lykkelige perioder i vores liv.

Forfatterne til de bedste biografier forstår at levendegøre det hele for os, så vi ser os selv i det andet menneske og bliver i stand til at reflektere over skæbnerne og deres historier. Man lever med og gribes, rammes og begejstres, når man læser en velskrevet biografi. Genren har vokset sig større gennem de seneste år, og er i dag en meget populær genre.

Glæden ved at læse

Mange fortæller at de ser billeder oppe i deres hoveder, når de læser. Og læser man en god bog, så er det faktisk som om at der kører en film oppe i hovedet. Det er fascinerende og mange biografier har den evne til at få billederne frem for vores indre blik.