Browse By

Få en ny stue med få midler

Er du træt af din stue og dens indretning, men har du hverken tid, lyst eller økonomi til at påbegynde den helt store renovering, så kan du heldigvis med få midler give din stue den helt store omvæltning, som hverken kræver store pengesummer eller store mængder af tid. Mange af tipsene gælder ligeledes for boligens andre rum, så du kan snildt fortsætte arbejdet og pifte både køkken, kontor og soveværelse op også, nu du er i gang.

Slap af i æstetiske omgivelser

Kunne det ikke være skønt hver dag at omgive dig i smukke og æstetiske omgivelser, som bærer præg af netop din smag og dine egne udvalgte kunstværker og minder? Det kan du nemt! Der findes nemlig et utal af lækre plakater til stuen, og du kan hos blandt andet Plakatdyr se en masse forskellige til alle slags personligheder, boligindretninger og typer af stilarter. Når du køber plakater til stuen, skal du først og fremmest gøre op med dig selv, hvor de skal hænge, om det skal være én stor eller en billed-væg med flere forskellige størrelser, hvilke farver der skal dominere, og så videre.

En klat maling gør underværker

Du har sikkert hør det før, men en klat maling gør virkelig en forskel. Her taler vi både om at genopfriske den eksisterende farve, men du kan også overveje, om væggen i stuen måske trænger til en ny og forfriskende farve? For eksempel en flot petroleumsblå, en dyb grøn farve, som står så flot til træfarver, eller måske en mørkerød til at give varme og intimitet? Tag ned i den nærmeste farvehandler og se på det store udvalg allerede i dag.

Lille spejl på væggen der

Du tænker måske, det er tosset at hænge et spejl op i stuen, men spejle har den funktion, at de giver fornemmelsen af større rum, hvilket er godt for enhver bolig. Du kan for eksempel hænge det centralt som en del af en billedvæg, eller du kan lade det dekorere det hele af en mindre væg, om blot står bar.

Mange rum i ét

Har du en stor stue kan det være en god idé at forsøge at markere stuens forskellige funktioner, fx med en decideret rumdeler, men også gennem den måde, som du placerer møblerne på. Eksempelvis kan en sofa midt i rummet angive en form for tv-stue inde i stuen, mens tæpper ligeledes kan være med til at definere temaer i din boligstil. Sæt dig ned og se på din stue med nye øjne – hvordan vil du beskrive de forskellige hjørner og afdelinger, og hvordan kan du markere dem endnu mere?

Grønne omgivelser

Grønne planter, både store og små, kan gøre rigtig meget i en boligindretning. Har du ikke specielt grønne fingre, kan du sagtens anskaffe dig nogle, der er lavet af plastik. Man kan i dag købe nogle virkelig smukke kunstige blomster, som til stor forveksling ligner den ægte vare. Blomster eller planter i både store og små størrelser giver liv i indretningen og fungerer samtidig som et frisk pust i et skandinavisk hjem, der ofte bærer præg af grå, hvide og træfarvede nuancer.