Browse By

Få et tykkere hår

Der er ingen, der er interesseret i at tabe håret. Men for mange af os er det uundgåeligt. Hvis toppen er ved at være lidt tyndt bevokset, skal du ikke bare sidde og vente på en mirakelkur mod skaldethed. Prøv disse syv strategier for at få tykkere hår.

1. Brug en shampoo, der gør håret tykkere

Der er masser af shampoo, der hævder at kunne gøre håret tykkere, men der er kun en ingrediens, der har vist sig virkelig at holde på manken: ketoconazol.

Prøv Nizoral A-D, den eneste shampoo i håndkøb, der indeholder ketoconazol. Indsæb håret med en klat på størrelse med en krone to-tre gange om ugen. Hvis du bruger det oftere, kan det udtørre håret og få det til at brække af. Brug en mild shampoo ind imellem.

2. Drop kammen

Hvis du konstant friserer og børster, kan det få tyndt hår til at hænge fladt ned. Ordn i stedet håret med fingrene – du vil give det fylde og tekstur.

3. Hold op med at ryge

Som om det ikke allerede var skadeligt nok, øger rygning niveauer af de hormoner, der kan forårsage hårtab, ifølge forskning fra Harvard School of Public Health. Rygning sammentrækker også de småbitte blodkar, der forsyner hovedbunden med næring, så håret mangler de næringsstoffer, det skal bruge til at vokse.

4. Lad håret tørre naturligt

Menneskehår er tre gange mere skrøbeligt, når det er vådt. Så hvis du friserer vådt hår for meget eller tørrer det med et håndklæde, kan du ødelægge det og få det til at brække af—og det er ikke lige hvad du mangler, hvis der allerede er tyndt på toppen.

I stedet skal du lade håret tørre naturligt eller forsigtigt duppe det tørt og frisere det med fingrene, så det for mere tekstur.

5. Føntør håret

Du kan også bruge en føntørrer til at give dit fine hår mere volumen. Men lad være med at brænde det for meget af, så du ikke ødelægger hårets naturlige proteiner og gør det skrøbeligt.

6. Gå med hat i solen

Lad ikke hovedet bage i solen. Solbrændthed gør håret sprødt og skrøbeligt og får hovedbunden til at producere en kemisk forbindelse, der hedder superoxid. Den får hårsækkene til at skifte fra vækstfasen til fældningsfasen.

7. Få en bedre klipning

Nogle fyre forsøger at dække over deres skaldethed ved at lade håret vokse eller bruge skilning. Men kortklippet ser altid bedre ud, så vælg en klassisk eller frit formet frisure, hvis du stadig har lidt hår at gøre med.

Begge frisurer vil bidrage til, at håret ser tykkere up, og vil henlede opmærksomheden på dit ansigt – ikke dit hårtab.