Browse By

Alt Hvad du Ikke Vidste om Køleskabe med Indbygget Fryser

Køleskab

Køleskabe med indbyggede frysere har længe være en velsignelse for den travle storbyfamilie. Mad kan opbevares i længere tid uden frygt for, at det bliver dårligt, og man behøver ikke finde plads i den lille lejlighed til en hel fryser. Før i tiden var små frysere i køleskabe ikke særligt pålidelige, men de nye frysere er blevet betydeligt bedre til at slutte tæt, og i dag er de også ekstra sikre, fordi de har en speciel antibakteriel belægning. Der er altså ingen grund til at frygte, at bakterier vil angribe fødevarerne inde i fryseren. Udvalget er desuden nu så stort, at uanset hvor mange man er i familien, kan man få et Køleskab med indbygget fryser, der er stor nok til, at dække ens behov.

De fleste køleskabe med fryser har nogle fælles funktioner. Det er ting som automatisk afrimning, fugtighedskontrol, flaskeholdere og en frostfri indstilling. Køleskabe med lange skuffer, eller mange skuffer, er mest egnede til familier, der køber stort ind. Skufferne er gennemsigtige, og fødevarerne kan derfor let identificeres, når de er placeret i disse skuffer. Det er typisk også muligt flytte pladerne i køleskabet rundt, så opbevaringsområdet kan justeres for at passe til alle størrelser og proportioner af fødevarebeholdere eller indpakninger. Indvendige lys gør det nemt at finde ting om natten, hvilket er helt ideelt hvis man er typen, der ofte står op midt om natten for at få sig en snack.

Temperaturen kan justeres ved hjælp af en justerbar termostat. I nogle frysere er der er også mulighed for at fryse maden meget hurtigere ned, ved hjælp af hurtigfrys-knappen. En af de bedste ting ved de moderne frysere er, at de i er så stille, at man ikke er klar over, at der er hverken fryser eller køleskab i nærheden.

Køleskabes strømforbrug også faldet de seneste år, og man kan næsten altid finde et mærke på køleskabet, der fortæller hvor miljøvenligt og strømbesaprende det er. Det er bedst at købe køleskabe med energimærke A, da man så får den bedste energieffektivitet, og derfor sparer penge på sigt. De fleste moderne køleskabe er designet til at være energieffektive, og de køleskabe man kan få i butikkerne i dag bruger ca. 25% mindre strøm end de ældre modeller.

En anden vigtig faktor når man kigger på køleskab er, hvor let det er at reparere det. Det er i dag muligt at finde reservedele til hårde hvidevarer til salg til privatpersoner, hvilket betyder man kan spare både tid og penge, hvis man er lidt fingernem. Det er selvfølgelig ikke alt man kan, eller bør, forsøge at reparere selv, men hvis du kigger i manualen, vil du hurtigt finde ud af hvad der er forsvarligt selv at gøre. Du bør altså undersøge, om det er muligt at få reservedele til det køleskab du overvejer, før du vælger at bruge dine penge på det.