Browse By

Den kvikke festivalsguide – Sådan får du mest ud af din tur på festival

Fest

Det at tage på festival kan være noget af det vildeste, og skaber med garanti minder for livet. Det er en mulighed for at slå sig løs, og glemme de regler og normer der er i samfundet. Når man træder ind på festivalpladsen træder man ind i en anden verden – man går gennem kosteskabet, og på den anden side rammer man Narnia. Tingene her er anderledes, mere kaotiske. Der vælter fulde mennesker rundt over det hele, humøret er højt og der er en utrolig følelse af fællesskab. Folk du normalt ville gå stille forbi på gaden, og ikke sige et ord, virker lige pludseligt som allierede eller venner – du kan starte en samtale med hvem som helst, for I er alle samlet under samme festival fane.

Det er dog ikke lutter lagkage at være på festival – det har også sine udfordringer. Hvis man ikke er den store camping-type normalt, skal man lige vænne sig til at sove i et telt udenfor. Det går dog typisk ganske let, når først alkoholen har givet sin bedøvende virkning – og siden alkohol og festivaller hænger så tæt sammen som de gør, kan man næsten altid falde i søvn uanset hvor tyndt et liggeunderlag man har. Så søvnen skal man nok få på plads – der er dog andre udfordringer ved festivallivet, der ikke nødvendigvis løser sig selv. Vi har her samlet nogle af de kvikke fifs til at få mest muligt ud af festivalturen:

 

Festival Fif #1: Masser af Dåsemad

Der bliver typisk solgt mad i mange forskellige boder på en festival, men det kan godt betale sig at tage en god omgang dåsemad med sig. Dåser med tun og leverpostej er populære på festivalen, og gør det let at få noget i maven selvom man er for doven (eller har for mange tømmermænd) til at bevæge sig hen til nærmeste madbod. Du springer desuden madkøen over, og sparer en ganske betydelig mængde penge der så kan investeres i flere bajere til dagen.

 

Festival Fif #2: Taktisk Lokation

Hvis du møder tidligt nok op på festivalen, har du typisk mulighed for at udvælge dig den helt rigtige lokation. Der er mange ting der spiller ind, inklusive hvilke bands du tænker at høre og hvor de scener er placeret. Endnu vigtigere er det dog at lægge tæt på et sted der serverer lækker morgenmad, og diverse faciliteter du har brug for hver dag på festivalen. Når det kommer til toiletterne er det med at være omhyggelig – ligger du for tæt på, kommer du til at have alt for mange mennesker gående forbi, og risikerer at ligge for tæt på den klamme toiletdunst. For langt væk, og det kan blive en presset affære at nå derhen når øllene skal ud igen.